Οι Άνδρες με Νόσο Peyronie Ίσως είναι πιο Επιρρεπείς στην Ανάπτυξη Ορισμένων Μορφών Καρκίνου!

Κοινοποιήση:

Σύμφωνα με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης, η νόσος Peyronie (γνωστή και ως πεϊκή κάμψη) πιστεύεται, ότι επηρεάζει περίπου το 3,7% - 7,1% των ανδρών παγκοσμίως. Ωστόσο, οι επιστήμονες θεωρούν, ότι η πραγματική επικράτηση της νόσου μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερη, δεδομένης της αμηχανίας και της απροθυμίας των ασθενών να γνωστοποιήσουντην ενόχληση που βιώνουν στους γιατρούς τους.

Μια ομάδα ερευνητών από το Baylor College στο Χιούστον, διαπίστωσε, ότι η νόσος Peyronie αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνιση καρκίνου των όρχεων κατά 40%, την πιθανότητα ανάπτυξης μελανώματος κατά 29% και το ενδεχόμενο νόσησης από καρκίνο του στομάχου κατά 40%.

Οι ερευνητές ύστερα απόσυστηματική ανασκόπηση σχετικών δεδομένων αλλά και ποικίλες γενετικές συσχετίσεις, κατέληξαν στο συμπέρασμα, ότι το γονίδιο που προκαλεί κάμψη του πέους είναι πολύ πιθανό να συσχετίζεται με την ανάπτυξη όγκων στον οργανισμό.

Ολοκληρώνοντας, οι επιβλέποντες της μελέτης υποστήριξαν, ότι χρειάζεται περαιτέρω έρευνα, προκειμένου τα εργαστηριακά ευρήματα να μπορέσουν να μεταφερθούν στον κλινικό πληθυσμό, ενώ τόνισαν, ότι οι άνδρες με νόσο Peyronie θα πρέπει να παρακολουθούνται συστηματικά από τους γιατρούς τους σχετικά με αυτό το ζήτημα.

Λαμπρινή Ακαλέστου

Βιβλιογραφία:

Pastuszak, A. W., Kohn, T. P., & Eisenberg, M. (2017). Increased risk of cancer among men with peyronie’s disease. Fertility and Sterility, 108(3), e39.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΝΔΡΑΣ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΝΔΡΑΣ

Όλα τα άρθρα για την Ανδρική Σεξουαλική...

Περισσότερα

Νόσος του Peyronie

Νόσος του Peyronie

H νόσος του Peyronie χαρακτηρίζεται από...

Περισσότερα

Η σεξουαλική λειτουργία του άνδρα

Η σεξουαλική λειτουργία του άνδρα

Ο άνδρας από την ύπαρξή του φαίνεται να...

Περισσότερα

Διάγνωση Στυτικής Δυσλειτουργίας

Διάγνωση Στυτικής Δυσλειτουργίας

Πως γίνεται η διάγνωση της στυτικής δυσλ...

Περισσότερα