«Η κατάθλιψη στη σύγχρονη εποχή»,

Ο Δρ. Θάνος Ασκητής σε συνεργασία με τον κ. Σταμάτη Μαλέλη εγκαινιάζουν το Κέντρο Ελέγχου Κατάθλιψης (Κ.Ε.ΚΑ), υπό την αιγίδα του Όμιλου Ιατρικού Αθηνών στις 22/9 στο Δήμο Αμαρουσίου

Την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017 αναμένεται να πραγματοποιηθεί η ανακοίνωση της επίσημης λειτουργίας του Κέντρου Ελέγχου Κατάθλιψης (Κ.Ε.ΚΑ) και της Δωρεάν Συμβουλευτικής Γραμμής Ψυχικής Υποστήριξης [1.17.18], ύστερα από την ενεργή πρωτοβουλία του Δρ. Θάνου Ασκητή, Νευρολόγου – Ψυχιάτρου, Διδάκτορα Ψυχιατρικής Παν/μίου Αθηνών και του κ. Σταμάτη Μαλέλη, Συγγραφέα και Γενικού Διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης του ΣΚΑΙ, με την υποστήριξη του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών.

Στα πλαίσια της ανοιχτής εκδήλωσης και της επίσημης παρουσίασης του Κ.Ε.ΚΑ θα λάβει χώρα μία ακόμα ημερίδα κοινωνικής ευαισθητοποίησης με θέμα: «Η κατάθλιψη στη σύγχρονη εποχή», με σκοπό τόσο τη βιωματική όσο και την επιστημονική πληροφόρηση των παρευρισκόμενων πάνω σε σημαντικές διαστάσεις της ψυχικής υγείας και της κατάθλιψης. Βασικός στόχος της εκδήλωσης είναι να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους ανθρώπους που πάσχουν, έτσι ώστε να αναγνωρίσουν το πρόβλημα και να αναζητήσουν έγκαιρη και αποτελεσματική θεραπεία.

Ο κ Σταμάτης Μαλέλης έχοντας συγγράψει δύο αφηγηματικά βιβλία για την κατάθλιψη και την προσωπική του εμπειρία θα επιχειρήσει, μεταξύ άλλων, να αποτυπώσει με σαφή και κατανοητό τρόπο συναισθήματα και τις συμπεριφορές που καταδεικνύουν την ανάγκη για την αναζήτηση βοήθειας από έναν ειδικό, ενώ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Δρ. Ασκητή αναμένεται να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στα κλινικά χαρακτηριστικά της κατάθλιψης, στους τομείς της ζωής που επηρεάζονται περισσότερο από αυτήν, στην επίδραση της οικονομικής κρίσης, καθώς και στις μεθόδους θεραπευτικής της αντιμετώπισης.

Κεντρικοί Ομιλητές:

  • Σταμάτης Μαλέλης, Συγγραφέας - Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του ΣΚΑΙ.
  • Δρ. Θάνος Ασκητής, Νευρολόγος - Ψυχίατρος, Διδάκτωρ Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας, πρώην Βουλευτής, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Αγωγής Ψυχικής & Σεξουαλικής Υγείας.

Ώρες Διεξαγωγής: 20.30 μ.μ. – 23.00 μ.μ.

Τόπος Διεξαγωγής: Δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ.Σοφίας 9 & Δημ.Μόσχα, ΤΚ: 15124).

Διοργάνωση: Όμιλος Ιατρικού Αθηνών.

Το Κέντρο Ελέγχου Κατάθλιψης του Ιατρικού Αθηνών αποτελεί την πρώτη δομή Ψυχικής Υγείας στον ιδιωτικό τομέα, που δραστηριοποιείται με σκοπό την πρόληψη, τη θεραπεία και την καταπολέμηση του στίγματος, που φέρουν οι ψυχικές παθήσεις, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη το πλαίσιο της υφιστάμενης κοινωνικο-οικονομικής κρίσης στη σύγχρονη Ελλάδα και την πρωτοφανή άνοδο του επιπολασμού τους. Η ιδιαιτερότητα της μονάδας αυτής, έγκειται στο γεγονός, ότι προσεγγίζει με ολιστικό τρόπο τη θεραπεία των προβλημάτων ψυχικής υγείας, μέσα από τη συνεργασία της με έμπειρους και εξειδικευμένους επιστημονικούς συνεργάτες όλων των ειδικοτήτων.

Στα πλαίσια λειτουργίας του Κ.Ε.ΚΑ του Ιατρικού Αθηνών, παρέχονται εστιασμένες κλινικές διαγνωστικές και θεραπευτικές υπηρεσίες. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έρθουν σε επαφή με το Τμήμα, είτε μέσω της «Δωρεάν Συμβουλευτικής Γραμμής Ψυχικής Υποστήριξης» (1.17.18), είτε μέσω της επίσκεψης στο χώρο μας, όπου και εκθέτουν τα αιτήματα και τους προβληματισμούς τους στην γραμμή υποστηρικτικής βοήθειας, την οποία στελεχώνουν ψυχίατροι και εξειδικευμένοι κλινικοί ψυχολόγοι.


Δείτε όλες τις ομιλίες