Καρκίνος και Σεξουαλική Ζωή (ΛΕΜΕΣΟΣ 7/11/2016)

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, στο ξενοδοχείο Four Seasons στη Λεμεσό, εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΠΑΣΥΚΑΦ (Παγκύπριος Σύνδεσμος Καρκινοπαθών και Φίλων), με κύριο ομιλητή τον Δρ Θάνο Ασκητή.

Η ομιλία του Δρ Ασκητή, με θέμα «Καρκίνος και Σεξουαλική Ζωή», επικεντρώθηκε στις μορφές καρκίνου που απειλούν τη γυναίκα, πως η ίδια η ασθένεια, οι θεραπείες αλλά και το ψυχικό κόστος του καρκίνου υπονομεύουν την σεξουαλική λειτουργία και έκφραση και κυρίως, το πως η ίδια και η διατήρηση της σεξουαλικής ζωής μετά τον καρκίνο μειώνει σημαντικά τις πιθανότητες υποτροπής!

Κλείνοντας με ένα πολύ θετικό μήνυμα, ο κ. Ασκητής επικοινώνησε στους παρευρισκόμενους πως η σεξουαλική ζωή δεν «κλείνει» με τον καρκίνο, αλλά η γυναίκα συνεχίζει να ζει, να ερωτεύεται, να αλληλεπιδρά με τον σύντροφό της και να απολαμβάνει τη σεξουαλικότητά της, ακόμα και αν χρειαστεί να επαναπροσδιορίσει τις πρακτικές της.

Η στάση του άντρα – συντρόφου δίπλα στην γυναίκα του, μια γυναίκα που θα πρέπει να συνεχίσει να διεκδικεί, είναι σημαντική και ουσιαστική προκειμένου η σεξουαλική ζωή του ζευγαριού να επιβιώσει...

Δείτε όλες τις ομιλίες