"Παιδί και σεξουαλική παρενόχληση" σεμινάριο με τον Θάνο Ασκητή στο Μουσείο Σχολικής Ζωής & Εκπαίδευσης (3 Δεκεμβρίου 2016)

%ce%ba%ce%b1%ce%ba%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%af%ce%b7%cf%83%ce%b7-%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%b9%ce%bf%cf%8d

Περίπου 1 στα 5 παιδιά στην Ευρώπη πέφτει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης. Με τον όρο σεξουαλική παρενόχληση αναφερόμαστε στη με οποιονδήποτε τρόπο (λεκτική, οπτική και σωματική) προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας του παιδιού, που του προκαλεί φόβο, ντροπή, πόνο, αποστροφή.Σχεδόν σε καθημερινή βάση έρχονται στο φως της δημοσιότητας περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών που δείχνουν ότι το φαινόμενο είναι δυστυχώς σε έξαρση. Μελέτες αναφέρουν ότι τα ¾ των παιδιών, που κακοποιούνται σεξουαλικά, δε θα μιλήσουν σε κανένα κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας για αυτήν.

Έρευνες στη χώρα μας δείχνουν ότι ένα σημαντικό ποσοστό παιδιών πέφτουν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης κατά την παιδική τους ηλικία μέχρι τα 18 τους χρόνια. Τι μπορούμε να κάνουμε εμείς οι γονείς, προκειμένου να προστατεύσουμε τα παιδιά μας; Πόσο εύκολο είναι να μιλήσουμε στα παιδιά για τη σεξουαλική παρενόχληση; Και πώς θα το κάνουμε; Με τι λόγια και με τι αφορμή;

Την απάντηση στα ερωτήματα αυτά που απασχολούν τους περισσότερους γονείς θα δώσει ο Δρ Θάνος Ασκητής, Νευρολόγος-Ψυχίατρος και Διδάκτωρ Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας, στο δωρεάν σεμινάριο "Παιδί και σεξουαλική παρενόχληση" που διοργανώνει το Infokids.gr σε συνεργασία με το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, και το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στις 12:00.

Η δημοσιογράφος και συγγραφέας παιδικών παραμυθιών Ελένη Δασκαλάκη θα μας διαβάσει τη «Ρίνα την Αστερίνα», ένα παραμύθι για μεγάλους και μικρούς που δίνει την αφορμή και τα “λόγια” στους γονείς και τα παιδιά να συζητήσουν αυτό το δύσκολο αλλά σημαντικό θέμα με τα παιδιά τους.

Ο Αντώνης Μπέρτος (ιδρυτής της Αέρινης Πόλης) μαζί με τη Μιράντα Βατικιώτη θα δραματοποιήσουν το παραμύθι της μικρής Αστερίνας και οι γονείς και οι σπουδαστές θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το θέμα και να συζητήσουν με τον Κ. Ασκητή.

Σας περιμένουμε σε μια όμορφη συζήτηση που θα σας βοηθήσει να διδάξετε στο παιδί ότι δεν πρέπει να εμπιστεύεται τυφλά τον οποιονδήποτε, ότι τα φιλιά και τα χάδια δεν είναι πάντα «αθώα» και ότι τελικά υπάρχουν σε αυτό τον κόσμο άνθρωποι που μπορεί να θελήσουν το κακό του.

Κλείστε θέση για το σεμινάριο «Παιδί και σεξουαλική παρενόχληση» στέλνοντας e-mail με τα στοιχεία σας (όνομα, τηλέφωνο) στο [email protected]

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης

Είσοδος ελεύθερη

Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης
Τριπόδων 23, Πλάκα, Αθήνα
www.ekedisy.gr

Δείτε όλες τις ομιλίες