«Σεξουαλικότητα και Αναπηρία, Σύγχρονες Προσεγγίσεις και Προβληματισμοί»

Την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017 στις 19.00 μ.μ., ο Δρ. Θάνος Ασκητής θα επιχειρήσει να αναπτύξει μία ακόμα διαχρονική και άκρως ενδιαφέρουσα θεματική, με τίτλο: «Η Σεξουαλική Ζωή των Γονέων Ατόμων με Αναπηρία» στα Πλαίσια της Διεπιστημονικής Διημερίδας, με τίτλο: «Σεξουαλικότητα και Αναπηρία, Σύγχρονες Προσεγγίσεις και Προβληματισμοί», που τελείται υπό την αιγίδα του Θεραπευτικού Παιδαγωγικού Κέντρου «Η ΜΕΡΙΜΝΑ», στο Ξενοδοχείο Patras Palace στην Πάτρα.

Κατά τη διάρκεια της διάλεξης, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στη ψυχοσύνθεση των γονέων, στις προκλήσεις και στις αλλαγές, που συνεπάγεται τόσο η νοητική όσο και η κινητική αναπηρία ενός παιδιού για την αναπτυξιακή του πορεία, στη σχέση γονιού – παιδιού, στην αλληλεπίδραση μεταξύ των αδελφών, αλλά και στη συνολικότερη λειτουργία της οικογένειας.

Στη συνέχεια, η ομιλία θα επικεντρωθεί στον τρόπο ζωής και στη σχέση του ζευγαριού, στους φόβους και στις ανησυχίες που ενδέχεται να απομακρύνουν τους γονείς – συντρόφους, καθώς και στις σεξουαλικές δυσλειτουργίες που δύνανται να εμφανιστούν, υπό αυτό το πρίσμα.

Τέλος, η διάλεξη θα εστιάσει στους τρόπους αποτελεσματικής διαχείρισης των μεταβάσεων, που φέρει η νοητική αναπηρία ενός παιδιού, εκ μέρους των γονέων, καθώς και στο πως οι ίδιοι μπορούν να συνεχίσουν να απολαμβάνουν τη σχέση και τη σεξουαλικότητά τους, ενθαρρύνοντας παράλληλα την υγιή ψυχο-σεξουαλική ανάπτυξη του ίδιου του παιδιού τους.


Δείτε όλες τις ομιλίες