Το Κέντρο Ελέγχου Κατάθλιψης (Κ.Ε.ΚΑ) «Ανοίγει» Επίσημα τις Πόρτες του στις 18/12/2017

Τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017 αναμένεται να πραγματοποιηθεί η ανακοίνωση της επίσημης λειτουργίας του Κέντρου Ελέγχου Κατάθλιψης (Κ.Ε.ΚΑ) και της Δωρεάν Συμβουλευτικής Γραμμής Ψυχικής Υποστήριξης [1.17.18], ύστερα από ενεργή πρωτοβουλία και δράση του Δρ. Θάνου Ασκητή, Νευρολόγου – Ψυχιάτρου, Διδάκτορα Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών και του κου Σταμάτη Μαλέλη, Συγγραφέα και Γενικού Διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης, με την υποστήριξη του Όμιλου Ιατρικού Αθηνών.

Τι είναι το Κέντρο Ελέγχου Κατάθλιψης;

Το Κέντρο Ελέγχου Κατάθλιψης αποτελεί την πρώτη δομή Ψυχικής Υγείας στον ιδιωτικό τομέα, που δραστηριοποιείται με σκοπό την πρόληψη, τη θεραπεία και την καταπολέμηση του στίγματος, που φέρουν οι ψυχικές παθήσεις και ιδιαίτερα η κατάθλιψη, η οποία εκτιμάται από τους ειδικούς, ότι έως το 2020 θα αποτελέσει τη 2η σε συχνότητα αιτία θανάτου και αναπηρίας παγκοσμίως. Το Κ.Ε.ΚΑ οργανώθηκε, συστάθηκε και τέθηκε σε λειτουργία μέσα από την ευγενική χορηγία του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών.

Η μακροχρόνια εμπειρία του Δρ. Θάνου Ασκητή και των συνεργατών του στο χώρο της Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας, καθώς και η αυξημένη κοινωνική ευαισθητοποίηση της επιστημονικής του ομάδας πάνω στο φαινόμενο της οικονομικής κρίσης, που σήμερα μαστίζει τηχώρα μας, προσδίδουν στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία ιδιαίτερη χρησιμότητα και αξία.

Που Μπορούν να Απευθύνονται οι Ενδιαφερόμενοι;


Σε ένα πρώτο επίπεδο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έρχονται σε επαφή με το Κ.Ε.ΚΑ, είτε μέσω της «Δωρεάν Συμβουλευτικής Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης» [1.17.18] είτε μέσω της επίσκεψής τους στο χώρο μας (Μεσογείων 8, 3ος Όροφος), όπου και έχουν τη δυνατότητα να εκθέσουν τα αιτήματα και τους προβληματισμούς τους στην πρώτη γραμμή υποστηρικτικής βοήθειας, την οποία στελεχώνουν εξειδικευμένοι κλινικοί επιστήμονες ψυχικής υγείας.Κεντρικοί Ομιλητές:

- Σταμάτης Μαλέλης, Συγγραφέας - Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης.

- Δρ. Θάνος Ασκητής, Νευρολόγος - Ψυχίατρος, Διδάκτωρ Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας, Επιστημονικά Υπεύθυνος του Κέντρου Ελέγχου Κατάθλιψης.

- Γλαβίνα Δανάη, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας & Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Ελέγχου Κατάθλιψης.

Ώρες Διεξαγωγής:12.00 μ.μ. – 13.30 μ.μ.

Τόπος Διεξαγωγής: Ξενοδοχείο Electra Metropolis Athens (Αίθουσα MAGNOLIA).

Διοργάνωση: Όμιλος Ιατρικού Αθηνών.

Δωρεάν Διάθεση Βιβλίου:

Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση, αλλά και ευρύτερα όλοι όσοι μετέχουν στις δράσεις του Κέντρου Ελέγχου Κατάθλιψης θα μπορούν να παραλάβουν Δωρεάν το Βιβλίο «Ένας Πρακτικός Οδηγός για την Κατάθλιψη», βασικός στόχος του οποίου είναινα αποτυπώσει με σαφή και κατανοητό τρόπο τα συναισθήματα και τις συμπεριφορές, που χαρακτηρίζουν την κατάθλιψη και καταδεικνύουν την ανάγκη για αναζήτηση βοήθειας από τον ειδικό.

Δείτε όλες τις ομιλίες