​Η φωτογραφία που έγινε Viral στη βοήθεια ανίχνευσης καρκίνου του μαστού

Κοινοποιήση:

Εσύ ξέρεις τα 12 σημάδια του καρκίνου του μαστού;


Στις αρχές του έτους, πολλοί χρήστες του Facebook έβαλαν κόκκινες καρδιές για να υποστηρίξουν την ανάγκη ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού.

Η Erin Smith Chieze πιστεύοντας πως μόνο μία γλυκιά καρδιά, δεν είναι αρκετή για να βοηθήσει να σωθούν ζωές γυναικών με καρκίνο του μαστού, δημοσίευσε την παρακάτω φωτογραφία στο Facebook που έγινε viral, δίνοντας μια σαφή περιγραφή του τρόπου εμφάνισης της νόσου αλλά και της αίσθησης γύρω από αυτήν. Σε απάντηση προς όλες τις κόκκινες καρδιές λοιπόν, που είδε η Erin στο Facebook, εξήγησε τη σημασία αυτών των λεμονιών και ανάρτησε στο στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook τα παρακάτω:

«Τον Δεκέμβριο του 2015, όταν είδα μια εσοχή που έμοιαζε με μία από αυτές τις εικόνες, αμέσως ήξερα ότι έχω καρκίνο του μαστού», έγραψε. «Προσπάθησα να νιώσω έναν όγκο, αλλά ο όγκος μου δεν ήταν ψηλαφητός. Διαγνώσθηκα με καρκίνο του μαστού 5 ημέρες αργότερα και στο στάδιο 4 τον επόμενο μήνα. Οι καρδούλες στο facebook με στόχο τους την ενημέρωση, δεν βοήθησαν στην συνειδητοποίηση. Ήξερα τι ήταν ο καρκίνος του μαστού. Ήξερα για τις εξετάσεις, αλλά μια εικόνα με βοήθησε να κατανοήσω ότι είχα μια τερματική ασθένεια».

Συνέχισε: "Πρέπει να δίνουμε στις γυναίκες ΑΛΗΘΙΝΕΣ πληροφορίες, όχι χαριτωμένες καρδιές... Αν δεν είχα δει τυχαία αυτή την εικόνα με πραγματικές πληροφορίες, δεν θα ήξερα τι να προσέξω, τι να ψάξω. Κάντε μια χάρη σε όλες εμάς: σταματήστε να παίζετε παιχνίδια με καρδούλες και με τη ζωή μας. Ξεκινήστε αληθινά να βοηθάτε τις γυναίκες. Χρειάζεται περισσότερη έρευνα για θεραπεία του μεταστατικού καρκίνου του μαστού και πραγματική επαγρύπνηση.»

Απογοητευμένη από τις κόκκινες καρδιές στο Facebook, η Erin αποφάσισε να πάρει τα πράγματα στα χέρια της και να δημοσιεύσει την συγκινητική της ιστορία σε μια προσπάθεια να βοηθήσει να σωθούν ζωές, με τον τρόπο η ίδια βοηθήθηκε από μια παρόμοια φωτογραφία. «ΠΑΡΑΚΑΛΩ, σταματήστε να παίζετε παιχνίδια που δεν προωθούν την ευαισθητοποίηση», έγραψε η Erin. «Αν θέλετε πραγματικά να βοηθήσετε τους ανθρώπους με καρκίνο ή εκείνους που θα νοσήσουν, μοιραστείτε φωτογραφίες όπως αυτή.

Αυτή η εικόνα είναι μέρος της καμπάνιας Know Your Lemons που ξεκίνησε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Καρκίνου του Μαστού. Αποτελεί ένα εξαιρετικά ενημερωτικό γραφικό που πρέπει να χρησιμοποιούν οι άνδρες και οι γυναίκες για αυτοέλεγχο.

Μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκστρατεία Know Your Lemons και ανατρέξτε στην πλήρη δημοσίευση της Erin εδώ.

Μαρίνα Μόσχα


Ξέρεις πότε πρέπει να κάνεις μαστογραφία;


Ξέρεις πως να ψηλαφίσεις το στήθος σου;


Ξέρεις τις πιθανότητές σου για καρκίνο του μαστού;


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Καρκίνος του μαστού

Καρκίνος του μαστού

Είναι πραγματικότητα πλέον ότι ο καρκίνο...

Περισσότερα

Καρκίνος του μαστού: Η ψυχολογία, το σεξ και η σχέση

Καρκίνος του μαστού: Η ψυχολογία, το σεξ και η σχέση

"Η πολλαπλή απώλεια..."Η Άννα διαγνώστηκ...

Περισσότερα

Ο καρκίνος και η σεξουαλική λειτουργία

Ο καρκίνος και η σεξουαλική λειτουργία

Ο καρκίνος έχει επιπτώσεις στο σύνολο τ...

Περισσότερα

Καρκίνος των γεννητικών οργάνων

Καρκίνος των γεννητικών οργάνων

Καρκίνος του Τραχήλου της ΜήτραςΟ καρκίν...

Περισσότερα

Το Σεξ είναι Ασπίδα

Το Σεξ είναι Ασπίδα

Το σεξ κάνει καλό στη σωματική και στην...

Περισσότερα

Η σεξουαλική λειτουργία της γυναίκας

Η σεξουαλική λειτουργία της γυναίκας

Η γυναίκα συγκαταλέγεται μέσα στις τρεις...

Περισσότερα