Αγάπη και σεξ: Το συναίσθημα στη γυναικεία σεξουαλική ικανοποίηση

Κοινοποιήση:

Έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Κοινωνιολογικής Εταιρείας, μελέτησε τις προσωπικές συνεντεύξεις 95 γυναικών, από 20 έως 68 ετών και κατέληξε στο ότι οι περισσότερες γυναίκες θεωρούν το σεξ πιο ικανοποιητικό και ευχάριστο, όταν υπάρχει έρωτας και αγάπη με τον ερωτικό τους σύντροφο, εφόσον η σωματική εμπειρία ενισχύεται από τον συναισθηματικό παράγοντα, με αποτέλεσμα να είναι εντονότερη.

Η σχέση αγάπης και σεξ, όπως προβάλλεται από το γυναικείο φύλο τουλάχιστον, φαίνεται να πηγάζει από τον εγκέφαλο. Παλαιότερη μελέτη που είχε πραγματοποιηθεί στον Καναδά είχε καταδείξει ότι η ερωτική επιθυμία και η αγάπη πηγάζουν από την ίδια περιοχή του εγκεφάλου (το φλοιό της νήσου), η οποία ελέγχει τα συναισθήματα. Φαίνεται λοιπόν, ότι για τις γυναίκες η αγάπη και το σεξ είναι δύο έννοιες που συνδέονται στενά, δύο έννοιες που αλληλοσυμπληρώνονται και που όπως υποστηρίζουν και οι μελετηρές, ο διαχωρισμός τους μπορεί να αποδειχθεί καταστροφικός για τις σεξουαλικές εμπειρίες τους.

Δεν είναι τυχαίο όπως διαπιστώνουμε και στο χώρο μας ότι όταν το ζευγάρι δεν έχει καλή σχέση, όταν η γυναίκα αισθάνεται ότι ο σύντροφός της για παράδειγμα δεν την αγαπάει, ότι δεν της φέρεται καλά, το πρώτο που την πληρώνει είναι το σεξ. Αρχίζει και του αρνείται το σώμα της, καθώς αισθάνεται πληγωμένη και αναρωτιέται που πήγε η αγάπη τους. Ακόμη και όταν η σεξουαλική ζωή εξακολουθεί και υπάρχει, δεν είναι πλέον η ίδια…

Γενικότερα, θα λέγαμε ότι παρατηρούμε την ύπαρξη σχέσης ανάμεσα στην σεξουαλική ικανοποίηση της γυναίκας με το συναίσθημα που προάγει την καλύτερη νοητική, σωματική και ψυχική της κατάσταση.

Μαρίνα Μόσχα

https://marinamoscha.wordpress.com/

https://www.facebook.com/marinamoscha

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ