Εραστές - σύζυγοι - γονείς: Πως μεταλλάσσεται η σχέση του ζευγαριού μέσα από τον γονεϊκό ρόλο

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21/03/2018, με μεγάλη επιτυχία, η ομιλία του Δρ Θάνου Ασκητή στους Χαροπόμυλους Λανίτη στη Λεμεσό, με θέμα «Εραστές - σύζυγοι - γονείς: Πως μεταλλάσσεται η σχέση του ζευγαριού μέσα από τον γονεϊκό ρόλο».

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Γονέων και η Διεύθυνση Λυκείου Αγίου Αντωνίου, ενώ τελέστηκε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού, Δρ Κυριάκου Χατζιηγιάννη.

Ο κ. Ασκητής αναφέρθηκε στη σχέση του ζευγαριού και πως αυτή αλλάζει μέσα στο χρόνο, πως ο άντρας και η γυναίκα από εξιδανικευμένοι εραστές, γίνονται σύντροφοι και μετά γονείς. Αναφέρθηκε στους λόγους που το ζευγάρι «χάνεται» μετά τον ερχομό του παιδιού, πως το σεξ «μπαίνει στο συρτάρι» αφού ο εστιασμός του ζευγαριού μετατοπίζεται από τη σχέση στο παιδί, καθώς και τις συνέπειες που αυτό έχει τόσο για την συντροφική σχέση, όσο και για το ίδιο το παιδί.

Η ομιλία έκλεισε με το θετικό μήνυμα πως το ζευγάρι, μπορεί και πρέπει να διαφυλάξει την σχέση και την ερωτική του εικόνα, γιατί όταν το παιδί φύγει «οι σύντροφοι θα δούνε την αλήθεια τους»!

Μετά το πέρας της ομιλίας, ακολούθησε συζήτηση με ερωτήσεις του κοινού. Ενδιαφέρον προκάλεσε ερώτηση παρευρισκόμενης αναφορικά με την τοποθέτηση του κ. Ασκητή πως «η γυναίκα κρατά στα χέρια της το κλειδί του σεξ», διερωτώμενη για το ποια είναι η θέση του άνδρα σε αυτό; Ο κ. Ασκητής απάντησε πως «προφανώς η γυναίκα είναι το κλειδί αλλά ο άντρας είναι η κλειδαριά, και όταν τα δύο ενωθούν δημιουργούν τον τέλειο συνδυασμό».
Δείτε όλες τις ομιλίες