«Ικανή και Ενεργή Σεξουαλική Ζωή Σημαίνει Μακροζωία» Αίγλη Ζαππείου

Την Πέμπτη 3 Απριλίου 2018, θα πραγματοποιηθεί ομιλία του Δρ Θάνου Ασκητή, με θέμα «Ικανή και Ενεργή Σεξουαλική Ζωή Σημαίνει Μακροζωία»

Ώρες Διεξαγωγής: 19.00 μ.μ. – 20.30 μ.μ.

Τόπος Διεξαγωγής: Αίγλη Ζαππείου.

Διοργάνωση: Ημερίδες Μεταβολισμού


Περίληψη ομιλίας:

Η μακροζωία είναι ίσως το σημαντικότερο ζητούμενο για τον καθένα από εμάς. Πορευόμαστε, αναζητώντας τον «δρόμο» ή το «κλειδί» που θα μας εξασφαλίσει μια ευτυχισμένη αλλά και μακρά ζωή. Η ερωτική επαφή, προάγοντας τη ψυχική ισορροπία ανδρών και γυναικών, προσφέρει την επιβεβαίωση που χρειάζεται το άτομο ώστε να βελτιώσει τα ψυχικά του δεδομένα, καθώς και ένα ισχυρό κίνητρο για να βελτιώσει την εικόνα που προβάλει στο άλλο φύλο. Πράγματι, μέσα από την προσδοκία της ερωτικής επαφής, κάθε σύντροφος προσέχει περισσότερο την εμφάνισή του, ενώ ενδιαφέρεται για τη σωματική και ψυχική του ευεξία.

H σεξουαλική ζωή είναι το πλέον κατάλληλο φάρμακο για την επίτευξη της μακροβιότητας. Η ευεργετική της επίδραση στον ψυχολογικό παράγοντα σε συνδυασμό με τη σωματική ευεξία που επιφέρει, ενισχύει το κίνητρο ζωής αφού ηδονή και ευχαρίστηση έχουν καθοριστική σημασία, παρατείνοντας τα χρόνια ζωής μας. Η μακροζωία είναι ένα κίνητρο αγάπης για τη ζωή, με το σεξ να λειτουργεί ως γέφυρα που συνδέει εκείνον που επιθυμεί να ζήσει μέσα στο χρόνο την σεξουαλικότητα και την συντροφικότητα της σχέσης του. Οι δύο αυτές έννοιες είναι επί της ουσίας και εκείνες που θα τον οδηγήσουν στη μακροζωία.

Δείτε όλες τις ομιλίες