​Γιατί να απατήσει ένας 20άρης; Οι επιστήμονες απαντούν

Κοινοποιήση:


Τι ωθεί κάποιον τόσο νέο στην απιστία;

Υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορούν να «λυγίσουν» μια γυναίκα ή έναν άνδρα και να τους οδηγήσουν στην απιστία. Πέραν της βαρεμάρας και της έλλειψης σεξουαλικής ικανοποίησης, θα μπορούσε να μιλήσει κανείς και για εντάσεις που προέρχονται από οικονομικά ζητήματα.

Ωστόσο, όπως έδειξε νέα επιστημονική μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Journal of Sex Research, τα κίνητρα έχουν να κάνουν με την ηλικία.

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές το Πανεπιστήμιο του Τενεσί στις ΗΠΑ , η μελέτη έδειξε πως οι 20χρονοι απατούν περισσότερο για θέματα που έχουν να κάνουν με την ανεξαρτησία ή την εξάρτηση στη σχέση τους.

Ειδικότερα, οι περισσότεροι απατούν λόγω έλλειψης οικειότητας με τον σύντροφο τους. Για παράδειγμα, εξαιτίας της κακής επικοινωνίας ή της έλλειψης «σπίθας» στην σχέση.

Βέβαια, μπορεί κανείς να απατήσει και για τον αντίθετο λόγο, επειδή ακριβώς νιώθει πως η σχέση αυτή δεν του προσφέρει ανεξαρτησία ή αυτονομία.

Η έρευνα, όμως, έδειξε πως η πρώτη περίπτωση είναι συχνότερη από την δεύτερη (ποσοστό 76% έναντι 21% αντίστοιχα).

Στην συγκεκριμένη ηλικία, είναι λιγότερο συχνό να βρεθεί κάποιος που απάτησε λόγω της κατανάλωσης αλκοόλ και της «επιθυμίας για μια μοναδική εμπειρία».

Όπως αναφέρει η Τζέρικα Νορόνα, επικεφαλής συντάκτρια της μελέτης: «Είναι πιθανό η απιστία στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα αποτελεί έναν δρόμο μέσω του οποίου το άτομο προσπαθεί να καλύψει τις ανάγκες του ως προς την ανεξαρτησία του ή την εξάρτησή του από τους άλλους και να υποστηρίξει την προσωπική του ανάπτυξη ως άτομο».

Οι ερευνητές αναφέρουν, πάντως, πως σε αυτές τις ηλικίες οι ερωτικές σχέσεις, μόνιμες ή περιστασιακές, είναι τρόποι «αυτοεξερεύνησης».

Πηγή: www.neolaia.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Μοναξιά και σχέση

Μοναξιά και σχέση

Μοναξιά και σχέση είναι δύο λέξεις που σ...

Περισσότερα

Μήπως σε έχει για «καβάτζα»;

Μήπως σε έχει για «καβάτζα»;

Αμφιβάλεις για τα συναισθήματά του για σ...

Περισσότερα

Η απιστία ​μπορεί να κάνει καλό σε μία σχέση;

Η απιστία ​μπορεί να κάνει καλό σε μία σχέση;

Πολλοί άνθρωποι διαπιστώνουν καθημερινά...

Περισσότερα

Η πιο «επικίνδυνη» ηλικία για… απιστία

Η πιο «επικίνδυνη» ηλικία για… απιστία

Νέα έρευνα για την απιστία διαπίστωσε ότ...

Περισσότερα

​Έρευνα: H απιστία στις ρομαντικές σχέσεις

​Έρευνα: H απιστία στις ρομαντικές σχέσεις

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής προωθεί τις...

Περισσότερα