Θέκλα Βασιλείου

Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

Βιογραφικό

Η Θέκλα Βασιλείου είναι απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με κατεύθυνση στην Κοινωνική – Κλινική Ψυχολογία. Ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές MSc Business Psychology στο Πανεπιστήμιο του Westminster στο Λονδίνο, τριετή εκπαίδευση στα Διαγνωστικά Εργαλεία στο Ψυχολογικό Τμήμα του Αιγινητείου Νοσοκομείου, εκπαίδευση στη Σεξουαλική Υγεία στο Ι.Ψ.Σ.Υ υπό την άμεση εποπτεία του Δρ Θάνου Ασκητή και τετραετή εκπαίδευση στη Συστημική Ψυχοθεραπεία.

Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες ομιλίες, επιστημονικά συνέδρια, οργάνωση σεμιναρίων, ερευνητικές ομάδες, εκπαιδεύσεις, μετάφραση και στάθμιση ψυχομετρικών εργαλείων (SCID-II, WAIS-IV).

Ξεκίνησε να ιδιωτεύει ως ψυχοθεραπεύτρια στην Αθήνα, το 2008. Από τον Ιανουάριο του 2012, συνεργάζεται με τον Δρ. Θάνο Ασκητή στο Ιατρικό Κέντρο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας στη Λευκωσία, ως υπεύθυνη του Ψυχολογικού Τομέα. Ασχολείται με ψυχικές διαταραχές, σεξουαλικές δυσλειτουργίες στον άνδρα και στη γυναίκα, προβλήματα σχέσεων και γάμου, σεξουαλική αγωγή, ζητήματα που αφορούν στο σεξουαλικό προσανατολισμό, συμβουλευτική γονέων κ.α.

Την ακαδημαϊκή χρονιά 2016-2017, συνεργάστηκε με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, ως υπεύθυνη για τις θεματικές «Sexual Dysfunctions» και «Sexual Orientation», στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού μαθήματος «Women’s Health».

Από το 2017 συνεργάζεται με τον οργανισμό «Hope For Children», ως συντονίστρια του εργαστηρίου Σεξουαλικής Αγωγής σε ασυνόδευτους ανηλίκους.

Υποστηρίζει την Συμβουλευτική Γραμμή Σεξουαλικής Υγείας, ενώ αρθρογραφεί συστηματικά στον ημερήσιο και Κυριακάτικο τύπο και περιοδικά, καθώς και σε διάφορες ιστοσελίδες.