Θέκλα Βασιλείου

Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

Βιογραφικό

Η Θέκλα Βασιλείου είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με κατεύθυνση στην Κοινωνική – Κλινική Ψυχολογία. Στο πλαίσιο των σπουδών της εκπόνησε ερευνητική διπλωματική εργασία με θέμα «Ομοφυλόφιλη ταυτότητα και αυτοπαρατήρηση», ενώ η πρακτική της άσκηση έλαβε χώρα στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Ακολούθησαν μεταπτυχιακές σπουδές στο Λονδίνο, εκπαίδευση υπό εποπτεία στη Συστημική Ψυχοθεραπεία και τριετής εκπαίδευση στα διαγνωστικά εργαλεία στο Ψυχολογικό Τμήμα του Αιγινητείου Νοσοκομείου (Αθήνα), με συμμετοχή στις δραστηριότητες του τμήματος.

Έχει συμμετάσχει σε ομιλίες, επιστημονικά συνέδρια, οργάνωση σεμιναρίων, ερευνητικές ομάδες, μετάφραση και στάθμιση ψυχομετρικών τεστ.

Από τον Ιανουάριο του 2012 συνεργάζεται με τον Δρ. Θάνο Ασκητή στο Ιατρικό Κέντρο Σεξουαλικής Υγείας. Ασχολείται με ψυχολογικές διαταραχές, σεξουαλικές δυσλειτουργίες στον άνδρα και στη γυναίκα, προβλήματα σχέσεων και γάμου, ζητήματα που αφορούν στο σεξουαλικό προσανατολισμό κ.α.

Είναι σύμβουλος στη Συμβουλευτική Γραμμή Σεξουαλικής Υγείας, ενώ αρθρογραφεί συστηματικά στον ημερήσιο και Κυριακάτικο τύπο και περιοδικά.