​ «Μαθαίνοντας τη σεξουαλική μου ζωή από την αρχή, γνωρίζοντας το σώμα μου»

Γεωργία, 27 ετών

«Η γνωριμία μου με τον σύζυγό μου έγινε όταν ήμουν 21 ετών. Ήταν η πρώτη μου σεξουαλική εμπειρία και ένιωσα πώς ταιριάζουμε πολύ σαν άνθρωποι. Λίγο αργότερα, αρχίσαμε να συγκατοικούμε και είμαστε ήδη 4 χρόνια παντρεμένοι. Έχουμε σεξουαλικές επαφές σταθερά, 3 με 4 φορές την εβδομάδα, ωστόσο ποτέ δεν ένιωσα ιδιαίτερη επιθυμία. Ποτέ δεν ήθελα να κάνω σεξ ούτε το περίμενα με μεγάλη ανυπομονησία να γίνει. Ανέκαθεν το σεξ με το σύζυγό μου ήταν λίγο επώδυνο, ωστόσο ήξερα ότι μας φέρνει πιο κοντά.

Λόγω ενός εξανθήματος που είχα στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, επισκέφτηκα έναν ειδικό σεξουαλικής υγείας, ο οποίος ειδικευόταν σε ζητήματα δυσπαρευνίας και επώδυνης σεξουαλικής επαφής. Στην αρχή αισθανόμουν εξαιρετικά αμήχανα με τη συζήτηση, καθώς δεν είχα μιλήσει ποτέ ξανά για τέτοια ζητήματα με άλλους, πέρα από τον σύζυγο και δύο φίλες μου. Εξάλλου, κατάγομαι από ένα αρκετό συντηρητικό οικογενειακό περιβάλλον, στο οποίο το ζήτημα του σεξ δεν αναφερόταν καθόλου. Ωστόσο, μέσα από τη συζήτηση που κάναμε, συνειδητοποίησα πόσο λίγα πράγματα ήξερα για το σεξ και για το σώμα μου, γενικότερα. Δεν είχα βιώσει ποτέ οργασμό και δεν ήξερα πώς να διαχειριστώ το σώμα μου, ώστε να πειραματιστώ, ανακαλύπτοντάς το.

Μέσα από την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή το εξάνθημα υποχώρησε, ο πόνος όμως κατά την σεξουαλική επαφή εξακολουθούσε να υπάρχει. Ακολούθησα με την βοήθεια του ειδικού, ένα πρόγραμμα σεξουαλικής εκπαίδευσης μέσα από το οποίο γνώρισα το σώμα μου, τις ερωτογενείς ζώνες, το πώς πραγματοποιείται η διέγερση αλλά και ότι η κορύφωση στη γυναίκα είναι πιο σύνθετη για να επιτευχθεί απ’ ότι στον άνδρα. Ένα από τα βασικά ζητούμενα των ασκήσεων που έκανα με το σύζυγό μου στο σπίτι, ήταν να βιώσω την οργασμική κορύφωση για πρώτη φορά. Πριν από αυτό όμως, έπρεπε να μάθω πώς θα χαλαρώνω ώστε να μην είναι επίπονη η κάθε προσπάθεια που γινόταν.

Μετά από πολλές προσπάθειες, φαρμακευτική αγωγή, συμβουλευτική θεραπεία ζεύγους, πρακτικές ασκήσεις και λιπαντικές κρέμες, νιώθω ότι άξιζε τον κόπο. Δεν περίμενα ούτε κατά το ήμισυ την αποδοτικότητα όλων αυτών όταν ξεκινούσα. Επιτέλους, έχουμε βρει με τον σύζυγό μου τον τρόπο να έχουμε μια εξαιρετική σεξουαλική επαφή που μας ικανοποιεί εξίσου και ενισχύει την συναισθηματική μας εγγύτητα. Νιώθω πολύ καλύτερα που γνωρίζω περισσότερα πράγματα για το σώμα μου. Μετά από την εκπαίδευση που έκανα, έμαθα τι είναι εκείνο που με ικανοποιεί περισσότερο, πώς θα το πετύχω και πώς θα χρησιμοποιήσω το σώμα μου ώστε να νιώσω μεγαλύτερη ηδονή κατά την σεξουαλική επαφή. Η σεξουαλική ικανοποίηση δεν ήταν ποτέ προτεραιότητα για εμένα, μέχρι τη στιγμή που επισκέφτηκα τον ειδικό και συνειδητοποίησα πόσα πράγματα δεν είχα βιώσει μέχρι τότε!»


ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ