10 Λόγοι που σας κρατούν μακριά από τον οργασμό

Κοινοποιήση:

Οργασμός! Πόσες γυναίκες δεν μπαίνουν στο κυνήγι του οργασμού; Πόσες γυναίκες ενώ θέλουν να κορυφώσουν δεν μπορούν; Τι φταίει; Τι μπορεί να απειλήσει, να υπονομεύσει ή να καταστρέψει τον οργασμό σας;

  1. Η εικόνα σώματος: Γνωρίζουμε όλες μας πολύ καλά πόσο σημαντικό είναι το να νιώθουμε άνετα με το σώμα μας. Είναι λοιπόν μία πραγματικότητα πως η εικόνα που έχει μία γυναίκα για το σώμα της είναι καθοριστικής σημασίας, για το αν θα φτάσει σε οργασμό ή όχι. Σκεφτείτε, εάν εσείς η ίδια έχετε αρνητική εικόνα του εαυτού σας, εάν δεν νιώθετε άνετα με το σώμα σας ή τα γεννητικά σας όργανα, τότε πώς θα μπορέσετε να αφεθείτε στο παιχνίδι αναζήτησης της ηδονής, όταν βρίσκεστε μαζί με το σύντροφό σας;
  2. Ο αυνανισμός: Ο αυνανισμός είναι μια απόλυτα φυσιολογική διαδικασία που βοηθά τις γυναίκες να γνωρίσουν το σώμα τους και να ενισχύσουν τη σεξουαλικότητά τους. Είναι απαραίτητο λοιπόν, να μη φοβάστε να αγγίξετε το σώμα σας, να χαϊδεύετε τα γεννητικά σας όργανα και τις ερωτογενείς σας ζώνες (στήθος, κοιλιά, μηροί, κτλ). Αν λειτουργείτε με ταμπού και ενοχοποίηση προφανώς δεν θα αφεθείτε στο να γνωρίσετε το σώμα σας και τι είναι αυτό που σας αρέσει.
  3. Φαντασιώσεις: Εσείς αλήθεια, τι σκέφτεστε όταν κάνετε σεξ; Εάν σκέφτεστε τι φαγητό θα μαγειρέψετε αύριο ή εάν πρέπει να σβήσετε κανένα φως για να μην φαίνεται η κυτταρίτιδά σας και σας απομυθοποιήσει το έτερον σας ήμισυ, τότε θα πρέπει να αποχαιρετήσετε τον οργασμό σας. Προσπαθήστε κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής ή του αυνανισμού, να κρατάτε οποιαδήποτε σκέψη μακριά και να εστιάζετε στη στιγμή. Φαντασιωθείτε κάτι που σας εξιτάρει, που σας διεγείρει, πρόσωπα, εικόνες, σκηνικά. Έτσι, όχι μόνο θα καταφέρετε να χαλαρώσετε και να αφεθείτε περισσότερο, αλλά το πιο πιθανόν είναι να διεγερθείτε και πιο πολύ, αυξάνοντας τις πιθανότητες να φτάσετε σε οργασμό.
  4. Προκαταρκτικά παιχνίδια: Όταν βρίσκεστε με το σύντροφό σας πηγαίνετε κατευθείαν στο ψητό ή αφιερώνετε χρόνο για αγκαλιές, χάδια και φιλιά σε διάφορα σημεία του σώματος, πριν προχωρήσετε στη συνουσία; Είναι σημαντικό, προκειμένου να φτάσετε σε οργασμό, να έχει προηγηθεί επαρκής διέγερση, που εκδηλώνεται κυρίως μέσω της κολπικής εφύγρανσης και της διεύρυνσης των τοιχωμάτων του κόλπου. Την επόμενη φορά λοιπόν, που θα βρεθείτε με το σύντροφό σας, ζητήστε του να σας κάνει στοματικό σεξ, να σας αγγίξει, να σας φιλήσει, να παίξει μαζί σας και αφεθείτε απολαμβάνοντας το κάθε άγγιγμα.
  5. Μη ικανοποιητική σεξουαλική επαφή: Υπάρχουν γυναίκες που δεν τους αρέσει ο τρόπος με τον οποίο κάνουν σεξ με το σύντροφό τους και οι ίδιες διστάζουν να ζητήσουν ανοιχτά αυτό που θέλουν να αλλάξει ή να διορθώσει. Αυτό είναι λάθος. Το σεξ γίνεται για την απόλαυση και των δύο γι’ αυτό μην ντρέπεστε να διεκδικήσετε αυτό που επιθυμείτε.
  6. Σχέση με το σύντροφο: Έχετε σκεφτεί εάν σας ελκύει ερωτικά ο σύντροφός σας; Σας αρέσει; Τον φαντασιώνεστε; Τον ποθείτε; Το πώς νιώθετε για τον άνθρωπο που έχετε απέναντί σας επηρεάζει, όπως είναι λογικό και την σεξουαλική σας λειτουργία. Καλός ή κακώς, ο οργασμός δεν απαιτεί μόνο «τεχνική», αλλά είναι μία εγκεφαλική διαδικασία που επηρεάζεται άμεσα από τις σκέψεις και τα συναισθήματα που έχουμε. Έτσι, εάν δεν νιώθετε άνετα με το σύντροφό σας, εάν η σχέση σας είναι συγκρουσιακή και δεν υπάρχει επικοινωνία ανάμεσά σας, εάν απουσιάζει η ψυχική επαφή, τότε είναι πιθανόν να μην καταφέρετε να αντλήσετε ευχαρίστηση και από το σεξουαλικό παιχνίδι.
  7. Άγχος, στρες, κατάθλιψη: Όταν παρουσιάζονται αυτές οι καταστάσεις, υπάρχει άμεση επίδραση στη σεξουαλική σας ζωή τις περισσότερες φορές, καθώς, βλέπετε την ερωτική σας επιθυμία να μειώνεται κατακόρυφα και τον οργασμό σας να σας αποχαιρετά. Βέβαια, μπορεί μία γυναίκα να μην έχει ερωτική επιθυμία, αλλά να φτάνει σε οργασμό, ωστόσο το πιο σύνηθες είναι αυτά τα δύο να συνυπάρχουν.
  8. Σεξουαλική κακοποίηση: Εάν μία γυναίκα έχει βιώσει κάποια έντονη τραυματική εμπειρία, όπως βιασμό η σεξουαλική παρενόχληση, είναι πιθανόν να επηρεαστεί και η οργασμική της ικανότητα, καθώς πιθανόν το σεξ να της προκαλεί αποστροφή.
  9. Αυστηρό οικογενειακό περιβάλλον, θρησκευτικές καταβολές, λανθασμένες αντιλήψεις για το σεξ και ανεπαρκής σεξουαλικής διαπαιδαγώγηση: Όλα αυτά μπορεί να οδηγήσουν στην πεποίθηση πως το σεξ είναι κακό, πως είναι μία ανήθικη πράξη και πως πρέπει να αποσκοπεί μόνο στην αναπαραγωγή και όχι στην ηδονή.
  10. Οργανικά αίτια: Ορισμένες ιατρικές καταστάσεις, όπως είναι οι ορμονικές μεταβολές, π.χ. λόγω της εμμηνόπαυσης, η χημειοθεραπεία, ο υποθυρεοειδισμός, κάποιος τραυματισμός της σπονδυλικής στήλης, η λήψη φαρμακευτικής αγωγής και κυρίως, αντικαταθλιπτικών φαρμάκων, η κατάχρηση αλκοόλ και ναρκωτικών ουσιών, είναι μερικά από τα αίτια που δύνανται να επηρεάσουν την σεξουαλική επιθυμία, τη διέγερση και επομένως, τον οργασμό της γυναίκας.

Ο γυναικείος οργασμός είναι μία περίπλοκη λειτουργία και απαιτεί τόσο σωματική όσο και ψυχική συμμετοχή. Εάν νιώθετε ότι συντρέχει κάποιος από τους παραπάνω παράγοντες και σας εμποδίζει να βιώσετε αυτό το συναίσθημα της ηδονικής απόλαυσης και ευχαρίστησης, καλό θα ήταν να αναζητήσετε τη βοήθεια ενός ειδικού.

Μαρίνα Μόσχα

https://marinamoscha.wordpress.com/ - https://www.facebook.com/marinamoscha

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΓΥΝΑΙΚΑ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΓΥΝΑΙΚΑ

Όλα τα άρθρα για την Γυναικεία Σεξουαλικ...

Περισσότερα

«Ας μιλήσουμε για τον γυναικείο οργασμό...»

«Ας μιλήσουμε για τον γυναικείο οργασμό...»

Σε ποιο βαθμό λοιπόν η δυσκολία της γυνα...

Περισσότερα

Οι 12 μεγαλύτεροι μύθοι για τον γυναικείο οργασμό

Οι 12 μεγαλύτεροι μύθοι για τον γυναικείο οργασμό

Οργασμός! Αυτό το γυναικείο μυστήριο που...

Περισσότερα

Στο ερωτικό παιχνίδι τι επιτρέπεται;

Στο ερωτικό παιχνίδι τι επιτρέπεται;

«Στο ερωτικό παιχνίδι όλα επιτρέπονται.....

Περισσότερα

8 Λάθη που κάνουν οι γυναίκες στο κρεβάτι!

8 Λάθη που κάνουν οι γυναίκες στο κρεβάτι!

Είναι γεγονός ότι πολλά από τα κοινωνικά...

Περισσότερα

​Γιατί παχαίνει τις γυναίκες το κακό σεξ;

​Γιατί παχαίνει τις γυναίκες το κακό σεξ;

Μία γυναίκα δεν παχαίνει μόνο επειδή τ...

Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Oργασμού

Παγκόσμια Ημέρα Oργασμού

Στις 8 Αυγούστου κάθε χρόνο καθιερώθηκε...

Περισσότερα