«Πώς ξεπέρασα το πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας»

«Το πρόβλημα με την στύση μου ξεκίνησε σταδιακά, από όταν ήμουν 48 χρονών. Στο παρελθόν δεν είχα ποτέ πρόβλημα, οπότε θεώρησα ότι έφταιγε το γεγονός ότι ήμουν αγχωμένος με τη δουλειά, τις απαιτήσεις της καθημερινότητας και το άγχος να προλάβω τις προθεσμίες που είχα. Σταδιακά, οι επαφές με τη σύζυγό μου, την οποία επιθυμώ πολύ, άρχισαν να αραιώνουν με αποτέλεσμα γύρω στα 50 μου να έχω μηδενική σχεδόν σεξουαλική ζωή, τόσο γιατί δεν το επιδίωκα εγώ, φοβούμενος ότι δεν θα έχω στύση, όσο και επειδή δεν το επιδίωκε εκείνη για να μην νιώσω άσχημα.

Η αποστασιοποίηση αυτή στο σεξ, οδήγησε και σε αποξένωση μέσα στην καθημερινότητά μας, σε αντίθεση με όλα τα προηγούμενα χρόνια, όπου η επικοινωνία μας ήταν εξαιρετική. Κουβεντιάζαμε ό,τι μας απασχολούσε και πάντα λέγαμε αυτό που σκεφτόμασταν με ειλικρίνεια και χωρίς περιορισμούς. Χρειάστηκαν να περάσουν ακόμα δύο χρόνια σε αυτή την κατάσταση μέχρι να αποφασίσουμε να μιλήσουμε χωρίς ταμπού για αυτό που μας συνέβαινε. Στην αρχή ήμουν διστακτικός, ωστόσο μετά από την παρακίνηση της συζύγου μου, αποφάσισα να αναζητήσω βοήθεια από εξειδικευμένο ουρολόγο-ανδρολόγο.

Ακολουθώντας τις οδηγίες του γιατρού, έκανα διάφορες εξετάσεις μεταξύ των οποίων ήταν και το πεϊκό Doppler, ώστε να διερευνηθεί αν το πρόβλημα που αντιμετώπιζα ήταν οργανικής ή ψυχογενούς αιτιολογίας και να λάβω την ανάλογη θεραπεία. Οι εξετάσεις έδειξαν ότι το πρόβλημά μου ήταν αγγειακό, καθώς είχα μειωμένη αρτηριακή ροή και υψηλή διαστολική πίεση. Για τον λόγο αυτό, δεν υπήρχε επαρκής αιμάτωση του πέους, ώστε να έχω καλή στύση.

Ξεκίνησα άμεσα φαρμακευτική θεραπεία που θα βοηθούσε το συγκεκριμένο πρόβλημα και πολύ σύντομα είδα τα πρώτα θετικά αποτελέσματα. Το φάρμακο που μου πρότεινε ο γιατρός έδρασε άμεσα και μου προσέφερε και πάλι, όχι μόνο την σεξουαλική μου ζωή, αλλά και την αυτοπεποίθηση που είχα χάσει τον προηγούμενο καιρό. Νιώθω σίγουρος για τον εαυτό μου και αυτό εξωτερικεύεται και στον χώρο εργασίας μου όπου αποδίδω πολύ καλύτερα. Πλέον μπορώ και απολαμβάνω ξανά τις σεξουαλικές επαφές με τη σύζυγό μου, χωρίς άγχος και ενοχές. Η σχέση μας έχει αναζωογονηθεί πλήρως και νιώθουμε όπως τα πρώτα χρόνια της γνωριμίας μας…»

Tagged in :

More Articles & Posts