Το σώμα μου και το σεξ (Αγόρι)

Τα γεννητικά μου όργανα

Το πέος ανήκει στα έξω γεννητικά όργανα του άνδρα. Εμφανίζει τρία κύρια μορφολογικά μέρη, τη βάση, το σώμα και τη βάλανο, στην κορυφή της οποία καταλήγει η ουρήθρα. Εξωτερικά, το σώμα και η βάση του περιβάλλονται από δέρμα, το οποίο ονομάζεται πόσθη και καλύπτει ολόκληρη την βάλανο.

Η ουρήθρα είναι το κανάλι που ξεκινάει από την ουροδόχο κύστη και καταλήγει στην άκρη του πέους. Η ουρήθρα χρησιμεύει για την αποβολή των ούρων αλλά και του σπέρματος.

Ο χαλινός είναι μια δερματική πτυχή που ενώνει τη βάλανο (το κεφάλι) με την ακροποσθία (το τμήμα του δέρματος που καλύπτει τη βάλανο) και βρίσκεται στην κάτω επιφάνεια του πέους.

Οι όρχεις είναι δύο σφαιρικοί σχηματισμοί, οι οποίοι βρίσκονται κάτω από το πέος μέσα στο όσχεο. Οι όρχεις βρίσκονται ο ένας δίπλα στον άλλον και βρίσκονται έξω από τον κορμό του σώματος του αγοριού για να διατηρούνται σε θερμοκρασία γύρω στους 34ο C . Όσο το αγόρι μεγαλώνει οι όρχεις επιτελούν δύο λειτουργίες: 1) παράγουν από την έναρξη της ήβης (12-14 ετών) την ανδρικής ορμόνη τεστοστερόνη, η οποία εξασφαλίζει την εξέλιξη του παιδιού προς την ανδρική ωρίμανση και 2) παράγουν τα σπερματοζωάρια τα οποία σηματοδοτούν την αναπαραγωγική ικανότητα του ανθρώπου.

Tagged in :

More Articles & Posts